Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

πρωινο στο Machu Picchu

Το ξυπνητηρι χτυπησε στις 8. Πατησα το snooze 5-6 φορες και συνεχισα τον υπνο. Και ξαφνικα βρεθηκα στο σκηνικο ενος ντοκιμαντερ. Ανεβαινα τα βουνα του Περου και ακουγα μια φωνη μες στα αυτια μου να περιγραφει πως το δασος τα τελευταια χρονια εχει αποψιλωθει και κατι τετοια. Συνεχισα να ανεβαινω το βουνο και βρεθηκα στην εισοδο ενος αρχαιολογικου χωρου. Δεν ξερω πως, αλλα μεσα στο ονειορο ηξερα οτι ημουν στο Ματσου Πιτσου. Η εισοδος του χωρου ηταν γεματη στρατιωτες. Φαινονταν φιλικοι αλλα μου δημιουργησαν μια αισθηση ανασφαλειας, οτι κινδυνευα απο κατι. Ενω τους παρατηρουσα με πλησιασε μια κοπελα και με ρωτησε αν θα ανεβω στο Ματσου Πιτσου. Την ρωτησα αν ειναι μακρια. Η απαντηση.. 'Ολοκληρο Ματσου Πιτσου και περιμενεις να το δεις με λιγα μονο λεπτα περπατημα;'
....
και εκει καπου χτυπησε το τηλεφωνο.
Οταν το κλεισα ειχα ξυπνησε για τα καλα...
Τωρα, μου κολλησε να παω στο Περου!

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

That's what I call Woody Allen



To Anything Else δεν με επεισε, ηταν η πρωτη ταινια που ειδα του Woody Allen και αν μη τι αλλο περιμενα περισσσοτερα. Εξυπνες ατακες, προβληματικες σχεσεις, Νεα Υορκη, το παραληρημα και οι θεωριες του Woody, οι Εβραιοι. Ειχε ολα τα στοιχεια μιας τυπικης Woody Allen ταινιας, αλλα κατι δεν κολλουσε.
Μετα ηρθε το Match Point. Ιδιοφυης ταινια, μπηκε αμεσως στη λιστα με τις αγαπημενες μου, αλλα δεν την λες τυπικο δειγμα γραφης.
Και σημερα κατεληξα. Επιτελους βρηκα τον αυθεντικο Woody Allen! Το Annie Hall εχει ολα τα στοιχεια που ανεφερα παραπανω να βγαινουν αβιαστα συν μια εκπληκτικη Diane Keaton.
Η ταινια ειναι του 1977, και αυτο που με εξεπληξε περισσοτερο ειναι ποσο συγχρονη ειναι, ακομα και σε αναφορες σε θεματα και προβληματα της εποχης, και ποσο μα ποσο η σχολη του Woody Allen εχει επηρεασει γενιες απο μεταγενεστερους σκηνοθετες σε Αμερικη αλλα και σε Ελλαδα.

Some memorable quotes (right from imdb.com):

[In California
]
Annie Hall: It's so clean out here.
Alvy Singer: That's because they don't throw their garbage away, they turn it into television shows.

Alvy Singer: What's with all these awards? They're always giving out awards. Best Fascist Dictator: Adolf Hitler.

Annie Hall: Sometimes I ask myself how I'd stand up under torture.
Alvy Singer: You? You kiddin'? If the Gestapo would take away your Bloomingdale's charge card, you'd tell 'em everything.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

which way?

Υπαρχουν στιγμες που βρισκεσαι μπροστα σε μια σοβαρη αποφαση. Που πρεπει να παρθει συντομα, αλλα πρεπει να ειναι η σωστη.
Σε αυτο το σταυροδρομι δεν υπαρχουν περιθωρια για λαθη. Δεν μπορεις να γυρισεις πισω και να παρεις αλλο δρομο. Αυτον που διαλεγεις αυτον και ακολουθεις. Ως το τελος.
Απο αυτο το σταυροδρομι περνανε εκατονταδες δρομοι κι εσυ πρεπει να διαλεξεις τον σωστο.
Μπροστα σου εχεις χιλιαδες ταμπελες που σου λενε ποιο δρομο πρεπει να διαλεξεις. Μαζι σου εχεις φιλους και γνωστους, ειδικους και μη, να σε συμβουλευουν ποιον δρομο πρεπει να διαλεξεις.
Αλλα σε αυτον το δρομο θα εισαι μονος σου. Και η τελικη αποφαση πεφτει στους δικους σου ωμους.
Λοιπον; Ποιον δρομο θα διαλεξεις;
Ολα τα μεγαλα ταξιδια ξεκινανε με ενα και μονο βημα.
Λοιπον; Προς ποια κατευθυνση θα το κανεις αυτο το βημα;

=========================================

Μολις αποφασισω θα σας ενημερωσω... Για την ωρα παω να βρω αν τα Ηνωμενα Εθνη ειναι στην πραξη ενας συλλογικος οργανισμος ασφαλειας (collective security organisation... βγαζει νοημα η μεταφραση;)

η εικονα ειναι της Natasha Law